Turgutlu’nun vazgeçilmez lezzeti | Turgutlu ekmek dolması
Turgutlu’nun vazgeçilmez lezzeti. Turgutlu yemek kültüründe yer alan lezzetler arasında ekmek dolması yer almaktadır. Gelin bu lezzetli yemeğin yapılışını hep birlikte inceleyelim,
Yuvarlak ekmek satın alındıktan sonra birkaç gün bayatlaması beklenir. Daha sonra üzerinden küçük bir kapak kesilir. İçi tamamen boşaltılır. Tavaya soğan ve biraz daha sıvıyağı ile kıyma ilave edilerek sotelenir. Kıyma kavrulduktan sonra tuz ve maydanoz eklenir ve daha sonra ekmeğin içinden çıkan parçalardan ufalanarak ilave edilir. Hazırlanan karışım ekmeğin içini dolduracak miktarda olmalıdır. Ekmeğin içi doldurulur. Büyükçe bir tencereye bir su bardağı kadar su konulur. Üzerine uzun çöp şişlerle bir altlık hazırlanır. Doldurulan ekmek çubukların üzerine oturtulur. Üzerine çok az sıvıyağı ilave edilip kapağını kapatarak ekmek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı dökülerek sıcak servis yapılır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.