DOLAR

35,2068

0.3%
EURO

36,7672

0.92%
ALTIN(gr)

2.968,33

1,32%
BİST 100

9724.5

1,32%
    Radyoloji Uzmanı Maaşı 2024: Teknisyen – Asistan Maaşı

    Radyoloji Uzmanı Maaşı 2024: Teknisyen – Asistan Maaşı

    ABONE OL
    5 Ocak 2024 22:24
    Radyoloji Uzmanı Maaşı 2024: Teknisyen – Asistan Maaşı
    0

    BEĞENDİM

    ABONE OL

    Radyoloji uzmanlığı mesleği hakkında sıkça araştırmalar yapılıyor. Radyoloji uzmanları, tıp fakültesi eğitimi almış, sonrasında uzmanlık eğitimini radyoloji üzerine yapmış ve doktor olarak çalışan kişilerdir. Peki, radyoloji uzmanı maaşı 2024 yılında ne kadar oldu? Güncel maaş bilgilerini sizlere sunuyoruz.

    Radyoloji uzmanı maaşları 2024 yılında doktor maaşı ortalamalarına sahiptir. Ayrıca 2 yıllık bölüm mezunları da radyoloji asistanı ya da teknisyeni olarak çalışabiliyorlar. İlgili kişilerin maaşlarına da değindik. İşte tüm detaylarıyla radyoloji maaşları…

    Radyoloji Maaşları Ne Kadar?

    Radyoloji, tıpta X ışınlarının kullanılmasıyla hastalıkların tanısının konulduğu ve aynı tekniklerle tedavilerin yürütüldüğü bir alandır. Tanı ve tedavi programını yürüten kişiler, doktor olarak çalıştıkları için aslında radyoloji uzmanlığı doktorluğun bir alanı olarak kabul görüyor. Ancak radyoloji maaşları terimi, ilgili bölüm ile alakalı tüm meslek mensuplarını kapsamaktadır.

    Radyoloji uzmanlığı maaşlar bakımından oldukça yüksek bir doktorluk bölümüdür. Ek olarak asistan ve teknisyen olarak çalışan kişiler de diğer sağlık birimlerine göre iyi maaş almaktadır. Peki, radyoloji uzmanı maaşı ne kadar? En güncel bilgileri inceleyelim…

    Radyoloji Uzmanı Maaşı 2024: Tüm Kadrolar…

    Radyoloji Uzmanlığı Maaşları
    Radyoloji Uzmanlığı Maaşları

    Radyoloji uzmanı olarak çalışan doktorlar, görüntüleme teknikleri yardımıyla X ışınlarını kullanarak tanı, teşhis ve tedavi programlarını uygulamaktadır. Doktorların bu programı uygulamasında yardımcı olan kişiler ise genelde radyoloji asistanı olarak adlandırılırlar. Radyoloji teknisyenliği ise daha çok görüntüleme tekniklerini uygulayan, ilgili cihazların bakımını ve kontrolünü gerçekleştiren kişilerdir.

    Radyoloji uzmanı maaşı ve diğer alt birimlerim maaşları aşağıdaki gibidir:

    Kadro & MeslekÖzel SektörDevlet Sektörü
    Radyoloji Uzmanı Maaşları90.000+ TL75.000 TL – 100.000 TL
    Radyoloji Asistanı Maaşları25.000+ TL32.500 TL – 37.500 TL
    Radyoloji Teknisyeni Maaşı25.000+ TL32.500 TL – 40.000 TL
    Radyoloji uzmanları ne kadar maaş alıyor?

    Radyolog maaşları ve diğer kadroların maaş bilgileri bu şekildedir. Doktor maaşları ile paralel olarak belirlenen radyoloji uzmanı maaşları için özel ve kamu sektörü incelemesini tablomuzdan ayrı ayrı yapabilirsiniz. Şimdi konuyla ilgili detaylara geçelim…

    Öneri içerik: Aselsan’da Mühendisler Ne Kadar Kazanıyor?

    1- Radyoloji Uzmanı Maaşları

    Radyoloji uzmanı ne kadar maaş alır sorusunun yanıtıyla başlayalım. Radyoloji uzmanları (radyolog), doktor statüsünde çalışan, tıp eğitimi almış, uzmanlığını radyoloji üzerine yapmış personelleri ifade etmektedir. Dolayısıyla devlet ve özel sektör için doktor maaşları geçerli olacaktır.

    Radyoloji uzmanı maaşı 2024 yılında kamu ve özel sektör için ortalama olarak şu şekildedir:

    • Radyolog olarak çalışan doktorlar özel sektörde genellikle 90.000 TL civarında maaş ile işe başlarlar. Bu rakam, kişinin mesleki gelişimi, deneyim süresi ve uzmanlık gibi farklı faktörlere göre artış gösterecektir.
    • Devlette radyoloji uzmanı maaşı ise ortalama olarak 75.000 TL ile başlamaktadır. Kişinin eğitim derecesi, deneyim süresi ve kıdem – derece durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte maaşlar 100.000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

    2- Radyoloji Asistanı Maaşları

    Radyoloji Uzmanı Maaşı
    Radyoloji Uzmanı Maaşı

    Radyoloji uzmanı maaşı haricinde asistan maaşlarına da değinmek gerekir. 2 yıllık ilgili sağlık bölümlerinden mezun olan öğrenciler kamu ya da özel hastanelerinde radyoloji asistanı olarak çalışabilmektedir. Radyoloji asistanı maaşı ise şu şekildedir:

    • Radyolog olarak görev yapan doktorlara yardımcı olan asistanlar, özel sektörde ortalama olarak 25.000 TL ile işe başlarlar. Sonrasında mesleki gelişime bağlı olarak bu maaş artış gösterecektir.
    • Devlette radyoloji asistan maaşları ise ortalama olarak 32.500 TL ile başlamaktadır. Sonrasında bu rakam, kıdem ve derece durumuna göre ortalama olarak 37.500 TL’ye kadar çıkabiliyor.

    3- Radyoloji Teknisyeni Maaşı

    Radyoloji uzmanı maaşı ne kadar sorusunu soran kişiler için önemli bir alternatif olan teknisyenlik hakkında da bilgiler verelim. Radyoloji teknikerliği, devlet ve özel sektör için ayrı ayrı maaşları olan bir alandır. Genellikle görüntüleme tekniklerini uygulayan, duruma göre ilgili cihazlara müdahalede bulunan, bakımını yapan kişilerdir.

    Devlet ve özel sektör için radyoloji teknisyeni maaşları 2024 yılında ortalama olarak şu şekildedir:

    • Radyoloji teknisyenleri mezuniyetlerinin ardından özel hastanelerde 25.000 TL maaş ile işe başlayabiliyorlar. Daha sonra deneyim süresine bağlı olarak döner sermaye gelirleriyle birlikte bu maaşlar artış gösterir.
    • Kamu sektöründe ise radyoloji teknisyeni maaşı ortalama olarak 32.500 TL – 40.000 TL arasında değişmektedir.

    NOT: Radyoloji uzmanı maaşı dâhil olmak üzere tüm hesaplamalar için döner sermaye, ek tazminat, görev yeri tazminatı gibi maaş artırıcı faktörler dikkate alınmamıştır.

    İlginizi çekebilir: Ziraat Mühendisi Maaşları

    BONUS: Radyoloji Uzmanı Nasıl Olunur?

    Radyoloji Uzmanı Maaşları
    Radyoloji Uzmanı Maaşları

    Radyoloji uzmanlarının doktor statüsünde olduğundan ve bu kapsamda tıp eğitimi aldıklarından bahsetmiştik. Bu açıdan bakıldığında radyoloji uzmanı nasıl olunur sorusunu kısaca yanıtlayalım:

    • Radyoloji uzmanı olmak için öncelikle üniversite sınavı sonrasında Tıp Fakültesi eğitimi almak gerekir.
    • 6 yıllık eğitimin ardından TUS sınavına girerek radyoloji alanında uzmanlık eğitimine hak kazanmak gerekmektedir.
    • Uzmanlık sınavını verdikten sonra ve ilgili şartları sağladıktan sonra Radyoloji Uzmanı olarak görev yapabilirsiniz.

      En az 10 karakter gerekli